Sunday, August 29, 2010

MELAYU NAN SEMAKIN LAYU

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...
ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

POST KALI INI BUKANLAH BERTUJUAN UNTUK BERPOLITIK, TETAPI SEKADAR UNTUK RENUNGAN BERSAMA..

JIKA DIZAHIRKAN POST KALI INI DALAM BENTUK VISUAL, SEMEMANGNYA MENGAIBKAN PIHAK YANG TERLIBAT, KERANA IANYA MELIBATKAN SATU REALITI YANG TIDAK BOLEH DISANGKAL LAGI KESAHIHANNYA.

AHAD LEPAS ANA BERSIAR-SIAR DI SEKITAR KUALA LUMPUR UNTUK MEMBELI BARANG KEPERLUAN. TERSANGAT SAKIT HATI DAN MATA MELIHAT SAUDARA SEISLAM YANG BERBANGSA MELAYU SEPERTI TIDAK MEMPUNYAI IDENTITI YANG MENYENANGKAN MATA YANG MELIHAT, MALAHAN SECARA TERUS MENJATUHKAN NILAI SERTA KEMULIAAN AGAMA.
ASTAGHFIRULLAH......

ANA MELIHAT RAMAI REMAJA-REMAJA TIDAK MENGHIRAUKAN ASPEK PEMAKAIAN DAN IMEJ MEREKA. MEREKA LEBIH CENDERUNG UNTUK MENIRU BULAT-BULAT APA YANG MEREKA LIHAT TANPA MENGKAJI IMPAK DARI SUDUT PRO DAN KONTRANYA..

PEDIH HATI INI, TIDAK DIHIRAUKAN LANGSUNG KEMULIAAN BULAN RAMADHAN, KERANA ANA MELIHAT BUKAN SATU, BUKAN SEORANG, TETAPI RAMAI JUMLAHNYA YANG BERDUA-DUAAN SEDANG MENIKMATI HIDANGAN MAKAN TENGAHARI DI BEBERAPA KEDAI MAKANAN SEGERA ( McD, KFC, DLL ), PAKAIAN, TIDAK PERLU DIPERKATAKAN LAGI, SMEMANGNYA GADIS MELAYU SUKA MEMAKAI SELUAR SKINNY YANG MENGIKUT BENTUK PAHA HINGGA KE BUKU LALI, BAJU SEPARUH DAN PALING ANA BENCI PAKAI TUDUNG DAN MEMAKAI SELUAR SKINNY YANG LANGSUNG TIDAK MENAMPAKKAN KECANTIKAN !!!! BENCI !!!

YANG LELAKI APA KURANGNYA..
SELUAR PENDEK..
BAJU MACAM BAJU PEREMPUAN..

BULAN PUASA TU !!

KALAUPUN ADA AWEK SEKSI YANG MENEGUR PEMAKAIAN ANA ( CUKUP LAH BILA ANA PAKAI BAJU LONG SLEEVE & SELUAR PANJANG ),

" bang, x panas ke pakai baju long sleeve tengahari bute ni ??"

KALAU DIBERI PELUANG UNTUK ANA MENJAWABNYA, " DIK, PANAS LAGI DUK DALAM NERAKA NANTI.."

TU BARU MUQADDIMAH...

OK..

NANTI KITA SAMBUNG LAGI...
ASSALAMUALAIKUM...

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...